Популярни публикации

четвъртък, 2 август 2012 г.

Речица потъва, кмета изплува


Пиша  Ви това защото Речица е в апетита за изборите на всички мошеници, който за пореден път не спазиха щедрите си обещания към избирателите, гарантирайки в предизборната си програма, че приоритетни ще са инфраструктурните обекти, сред които на второ място се нареждаше изграждането на улична канализация в кв. „Речица”.  Това не е единственият ни  проблем. Освен че няма канализация, населеното място на практика няма и улици.  В България има и GPS навигация, но в Речица улиците за тази навигация е непозната, защото нямат обузначителни табели нито номера тука е като извън земните. 

 Улиците не са асфалтирани повече от 20 години и в момента достойно съперничат на бейрутските сокаци след бомбардировките. Дупките, на места изродени в трапове, и са една до друга. След дъжд уличната мрежа тук засенчва венецианските канали. Днешният сливенски квартал Речица е излъган от генерала, а живеят много каракачански семейства, които днес определят облика на Сливен и е на едно от най-богатите населени места в околността. Може да се каже дори, че тъкмо то се явява нещо като столица на каракачаните, които тук са най-многобройни. Всичко това кара местните в квартала да се замислят къде им отиват данъците, когато в града се асфалтират улиците, спирките са по Европейските изисквания, имат здравни заведения,  не пият най- мръсна /замърсена/ вода, каквато пием ние тук в Речица, а плащаме наравно с тях.
 Ще Ви кажа, че главната вина не е в кмета, а в нас - всички живеещи в кв.Речица! Така, че който иска да бъде съпричастен към нашия проблем, нека да заснеме дупката пред дома си и да я публикува, нека да каже своите идеи какво да предприемем всички заедно, за да си решим нашият проблем!", пише на стената на групата във Фейсбук.

Няма коментари:

Всичко за мен